EASTER MENU EASY TIPS...


Σε περιοδους με πολλές υποχρεώσεις όπως οι γιορτινές μερες που διανύουμε, αν σκεφτούμε έξυπνα και λίγο δημιουργικά μπορούμε να δημιουργήσουμε πιάτα που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους μας, χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα... Σήμερα σας προτείνω δύο εκδοχές,  από πρώτο και  κυρίως πιάτο και επιδόρπιο που αξίζει να δοκιμάσετε...   

   ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ:
 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Mερικά τοματίνια γεμισμένα με κάποιο μαλακό λευκό τυρί, συνδιασμένα με...φρέσκα κρεμμυδάκια, και ένα λευκό πιάτο ή λευκό φοντο-τραπεζομάντηλο, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό πρώτο πιάτο...

  
photo:google.com

Εναλλακτικά τυλίστε μερικά σπαράγγια, σε μια φέτα μπέικον και λιγο φύλλο σφολιάτας, και ψήστε τα για 10 λεπτά στο φούρνο, λίγο πριν  έρθουν οι καλεσμένοι...


ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ:

Χρησιμοποιόντας αρνίσια παιδάκια, μπορείτε να δημιουργήσετε μαι εντυπωσιακή "κορώνα" αν τα στερεώσετε με ένα σπάγγο, μεταξύ τους...Ψήστε τα σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο, αφού τα μαρινάρετε με ένα μείγμα μπαχαρικών ή με τα αγαπημένα σας μυρωδικά. Όταν ψηθεί μπορείτε να γεμίσετε το εσωτερικό της κορώνας με ένα συνοδευτικό ριζότο...






photos:google.com
Αν επιλέξετε να ψήσετε χοιρινό κρέας, απλά μαρινάρετε το με μυρωδικά που σας αρέσουν και βάλτε το να ψηθεί σε πολύ μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 3-4 ώρες, στην αρχή σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Από την μέση του ψησίματος και μετά, ανά 20λεπτά αλλειψτε την επιφάνεια με μια σως πχ μουστάρδα αναμειγμένη με λίγο μελι ή μείγμα ελαιολάδου, μελιού, και μπαχαρικών. Η διαδικασία αυτή θα γλασσάρει το εξωτερικό του κρέατος δίνοντας του μια ιδιαίτερη γεύση... 

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ:


Μετατρέψτε την πιο πετυχημενη σας συνταγή για ένα απλό κεικ, σε εντυπωσιακή και γιορτινή, σε ελάχιστο χρόνο. Καλύψτε την επιφάνεια με έτοιμη ζαχαρόπαστα ή ακόμα και με σαντιγύ, και διακοσμήστε με αγριολούλουδα...



 Αγοράστε έτοιμες ατομικές μαρέγκες (παύλοβα) από το ζαχαροπλαστείο και γεμίστε τις με μαρμελάδα αραιωμένη με λίγο νερό και φρέσκα φρούτα...


photo:google.com




























Post a Comment

Daha yeni Daha eski